T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARAMAN / AYRANCI - Ayrancı Ortaokulu

TO SAVE THE PLANET EARTH

 

SHORT DESCRIPTION

Our planet, Earth has been facing too many environmental problems lately; air and water pollution, climate change, global warming and deforestation etc... We should raise awareness in our societies and schools around the world. Our students worry about the situation of earth, nature and environment. They want to analyse world's environmental problems and decide what to do to solve these problems. We don't have another planet to live on other than earth. We should realize the critical situation of earth ecologically and we should act now to take care of it! We need to leave a livable planet for our next generations and to do this; we have to understand reasons of earth's environmental problems and find solutions for them like using renewable energy sources. Because of these reasons, we focus on making changes for our planet and raising awareness to create a better future.

 

KISA AÇIKLAMA

Gezegenimiz Dünya son zamanlarda çok fazla çevre sorunuyla karşı karşıya; hava ve su kirliliği, iklim değişikliği, küresel ısınma ve ormansızlaşma vs... Dünyanın dört bir yanındaki toplumlarımızda ve okullarımızda farkındalık yaratmalıyız. Öğrencilerimiz dünyanın, doğanın ve çevrenin durumu hakkında endişelenirler. Dünyanın çevre sorunlarını analiz etmek ve bu sorunları çözmek için ne yapacaklarına karar vermek istiyorlar. Dünyadan başka üzerinde yaşayacak gezegenimiz yok. Ekolojik olarak dünyanın kritik durumunu fark etmeli ve bununla ilgilenmek için şimdi harekete geçmeliyiz! Gelecek nesillerimize yaşanabilir bir gezegen bırakmak zorundayız ve bunu yapmak için; dünyanın çevre sorunlarının nedenlerini anlamalı ve yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmak gibi bunlara çözüm bulmalıyız. Bu sebeplerden dolayı gezegenimiz için değişiklikler yapmaya ve daha iyi bir gelecek yaratmak için farkındalık yaratmaya odaklanıyoruz.

 

AIMS

Via this project, we aim to cooperate with schools and students around Europe and find out the reasons and solutions about environmental problems of our planet, Earth. We want to inspire as many young people as possible and raise awareness among them about the serious environmental problems. We will work together to make the world a better place and we will take action against pollution, deforestation, global warming and climate change. We also aim to make our students develop their English language skills by communicating with each other through their researches, their use of web 2.0 tools and their interaction on twinspace. Moreover, children will be able to understand the topics and texts about "saving the earth, environment and natural forces" in their English textbooks by directly acting against environmental problems and creating work to make the world a better place. The children will also be able to develop critical and creative thinking skills by participating in this project.

 

AMAÇLARI

Bu proje ile Avrupa'daki okullar ve öğrencilerle işbirliği yapmayı ve gezegenimiz Dünya'nın çevre sorunlarının nedenlerini ve çözümlerini bulmayı hedefliyoruz. Mümkün olduğu kadar çok gence ilham vermek ve onları ciddi çevre sorunları hakkında bilinçlendirmek istiyoruz. Dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için birlikte çalışacağız ve çevre kirliliğine, ormansızlaşmaya, küresel ısınmaya ve iklim değişikliğine karşı harekete geçeceğiz. Ayrıca öğrencilerimizin araştırmaları, web 2.0 araçlarını kullanmaları ve twinspace üzerindeki etkileşimleri ile birbirleriyle iletişim kurarak İngilizce dil becerilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz. Ayrıca çocuklar, doğrudan çevre sorunlarına karşı harekete geçerek ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için çalışmalar yaratarak İngilizce ders kitaplarında yer alan "dünyayı, çevreyi ve doğal güçleri kurtarmak" ile ilgili konu ve metinleri anlayabileceklerdir. Çocuklar da bu projeye katılarak eleştirel ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirebilecekler.

 

EXPECTED RESULTS

*We expect this project to help developing the children's English language skills as well as their interpersonal skills by doing teamwork.

*We also hope to raise awareness on environmental issues.

*This project will use cross-curricular approach in which the students will learn about Science and at the same time they will develop their reading, writing and communicating skills in English.

*The children will also acquire self-confidence by creating things they imagine. They will create by writing, painting and designing by themselves. Also, they'll learn using some web 2.0 tools.

*The activities done will be registered to the project's TwinSpace; photos and videos showing the pupils' contribution to the project with explanation (by paying attention to the EU General Data Protection Regulation).

*The families of the students will be informed and will have access to follow the activities of their children.

*Campaign posters will be designed and trees will be planted by the students.

 

BEKLENEN SONUÇLAR

*Bu projenin, ekip çalışması yaparak çocukların İngilizce dil becerilerinin yanı sıra kişilerarası becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmasını bekliyoruz.

*Ayrıca çevre konularında farkındalık yaratmayı umuyoruz.

*Bu projede öğrencilerin Bilim hakkında bilgi edinecekleri ve aynı zamanda İngilizce okuma, yazma ve iletişim kurma becerilerini geliştirecekleri müfredatlar arası bir yaklaşım kullanılacaktır.

*Çocuklar da hayal ettikleri şeyleri yaratarak özgüven kazanacaklar. Kendileri yazarak, boyayarak ve tasarlayarak yaratacaklar. Ayrıca, bazı web 2.0 araçlarını kullanmayı öğrenecekler.

*Yapılan faaliyetler projenin TwinSpace'ine kaydedilecektir; öğrencilerin projeye katkısını gösteren fotoğraflar ve videolar (AB Genel Veri Koruma Yönetmeliğine dikkat edilerek).

*Öğrenci aileleri bilgilendirilecek ve çocuklarının aktivitelerini takip edebilmeleri sağlanacaktır.

*Kampanya afişleri tasarlanacak ve öğrenciler tarafından ağaç dikilecektir.

 

 

 

 

TO SAVE THE EARTH

PARTNERS

1-Murat Baysal-Ayrancı Multi-Program High School(Ayrancı ÇPAL) Ayrancı-Karaman-TÜRKİYE (FOUNDER)

2-Tatia Mardaleishvili-LEPL General Giorgi Kvinitadze Cadets Military LYCEUM Kutaisi-GEORGIA (CO-FOUNDER)

3-Hasan Arıcılık-Ayrancı Secondary School-Ayrancı-Karaman-TÜRKİYE

4-Özlem Büşra Çetinkaya- Tuşba Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hayati Yazıcı Science High School-Tuşba-TÜRKİYE

5-Giampaolo Naimoli-ICS ''Battipaglia Salvemini'' di Battipaglia-Battipaglia(Sa)-ITALY

6-Amelia Penalva Carrillo-Colegio Juan Ramon Jimenez-Cieza-SPAIN

7-Aurelia Alexus-Scoala Gimnaziala I Gh Duca Tiganesti-Tiganesti-ROMANIA

8-Valentina Karanfilovikj-SOU ''Goce Delcev'' – Kumanova- Kumanov- NORTH MACEDONIA

9-Oana Maria Damir-Gradinita CU Program Prelungit NR. 1 IASI-ROMANIA-Iasi-ROMANIA

 

DÜNYAYI KURTARMAK İÇİN

ORTAKLAR

1-Murat Baysal-Ayrancı Çok Programlı Lisesi(Ayrancı ÇPAL) Ayrancı-Karaman-TÜRKİYE (KURUCU)

2-Tatia Mardaleishvili-LEPL General Giorgi Kvinitadze Askeri Lise Kutaisi-GÜRCİSTAN (KURUCU ORTAK)

3-Hasan Arıcılık-Ayrancı Ortaokulu-Ayrancı-Karaman-TÜRKİYE

4-Özlem Büşra Çetinkaya- Tuşba Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hayati Yazıcı Fen Lisesi-Tuşba-TÜRKİYE

5-Giampaolo Naimoli-ICS "Battipaglia Salvemini" di Battipaglia-Battipaglia(Sa)-İTALYA

6-Amelia Penalva Carrillo-Colegio Juan Ramon Jimenez-Cieza-İSPANYA

7-Aurelia Alexus-Scoala Gimnaziala I Gh Duca Tiganesti-Tiganesti-ROMANYA

8-Valentina Karanfilovikj-SOU ''Goce Delcev'' – Kumanova- Kumanov- KUZEY MAKEDONYA

9-Oana Maria Damir-Gradinita CU Programı Prelungit NR. 1 IASI-ROMANYA-Iasi-ROMANYA

 

08-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08-05-2023

08-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-2023

08-05-2023

08-05-2023

08-05-2023

08-05-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

08-05-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08-05-2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

08-05-2023

08-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-202308-05-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.03.2023 - Güncelleme: 08.05.2023 10:51 - Görüntülenme: 208
  Beğen | 5  kişi beğendi